Υoga Nidra

H Υoga Nidra είναι ύπνος με κάποιο ίχνος επίγνωσης, με σκοπό να οδηγηθούμε βαθιά στην κατάσταση εκείνη κατά την οποία βρισκόμαστε σε πλήρη ένωση με την εσωτερική μας ύπαρξη.

Eίναι μία συστηματική μέθοδος που προκαλεί πλήρη σωματική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση. Είναι μία ενδιάμεση κατάσταση του νου ανάμεσα στην εγρήγορση και το όνειρο. Κατά την διάρκεια της πρακτικής, η συνειδητότητα του ασκούμενου λειτουργεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο επίγνωσης και η επαφή με την υποσυνείδητη και ασυνείδητη διάσταση του νου συμβαίνει αυθόρμητα.

Η Yoga Nidra συνιστά επιτυχή θεραπεία τόσο για τις πρόσφατες όσο και για τις μακροχρόνιες ψυχολογικές διαταραχές όλων των ειδών, ειδικά για τα υψηλότερα επίπεδα άγχους. Mας μεταμορφώνει μέσα από την απελευθέρωση της έντασης, την χαλάρωση και την ειρήνη του νου. Όταν κάποιος έχει ένταση, συμπεριφορά του επηρεάζεται και όταν χαλαρώνει γίνεται φυσιολογικός.

Ακολουθώντας τις υποδείξεις που δίνονται από τον καθοδηγητή κατορθώνουμε να απομακρύνουμε συνήθειες και ανεπιθύμητες τάσεις, αποκτώντας πρόσβαση στις διαισθήσεις του ασυνείδητου νου.

Μέσα από την πρακτική της Yoga Νidra , θα χαλαρώσουμε το σώμα και το νου μας, και είτε θα θυμηθούμε τη Σανκάλπα μας (πρόθεση) , για όσους έχουν ξανακάνει , είτε θα θέσουμε μία νέα για όσους κάνουν την πρακτική για πρώτη φορά. Με πλήρη επίγνωση και διευρυμένη συνειδητότητα θα μπούμε σε μια βαθιά διαλογιστική κατάσταση, αποβάλλοντας όλο το στρες και την ένταση της καθημερινότητάς μας όπου θα φυτέψουμε και θα ποτίσουμε το σπόρο μας. Τον σπόρο αυτό που θα αντιπροσωπεύει το θεραπευμένο μας κομμάτι και την εξέλιξη την οποία επιθυμούμε για εμάς.

 

Δηλώστε συμμετοχή:
Τηλ. 210 9333 883
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ελευθερίου Βενιζέλου 86, Νέα Σμύρνη

Επόμενο Yoga Nidra Workshop 26 Οκτωβρίου 2018
Ώρα : 18:00 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 10€

 

Την πρακτική καθοδηγεί ο Χριστοδούλου Αριστομένης:
Ο Αριστομένης Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε την εκπαιδευτική του πορεία στις Eναλλακτικές Θεραπείες με το σύστημα Ενεργειακής Θεραπευτικής Pranic Healing αποκτώντας Certificate in Advanced Pranic Healing, in Pranic Healing Psychotherapy και Certifitcate in Super Brain Yoga.

Αμέσως μετά το ενδιαφέρον του για το ανθρώπινο σώμα τον οδήγησε σε σπουδές μάλαξης όπως η Σουηδική/Χαλαρωτική Μάλαξη, η Νευρομυική Μάλαξη και το Αθλητικό Μασάζ. Στη συνέχεια καθώς ήθελε να εμβαθύνει εκπαιδεύτηκε περαιτέρω στην Μυική Αποκατάσταση Ασθενούς, στην Λεμφική Παροχέτευση για Ασθενείς με Λεμφοίδημα , στο Cupping Therapy (Βεντουζοθεραπεία) και στον Ηλεκτροβελονισμό.

Η αγάπη του για τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου τον οδήγησε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου απέκτησε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στην Ψυχαναλυτική Διαδικασία: Θεωρητικές έννοιες και Πρακτική Εφαρμογή. Επίσης έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεωρίας και πρακτικής στο διαλογισμό Mindfulness και την Ενσυνειδητότητα με την Valerie Saier.

Θεωρώντας το διαλογισμό ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για προσωπική εξέλιξη, εκπαιδεύτηκε από την Vatayana (Συντονίστρια του OSHO Global Connections) σε OSHO Dynamic Meditations ως Group Facilitator.
Στην εκπαίδευσή του έχουν προστεθεί οι Σαμάνικες Πρακτικές, καθώς έχει ολοκληρώσει τον Σαμάνικο Θεραπευτικό Τροχό και τη Θεραπεία του Φωτεινού Σώματος με την Jane Rigby καθοδηγεί ομάδες σε Σαμάνικα Ταξίδια και Workshops.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε από τον Tenzin Wangyal Rinpoche σε τεχνικές Διαλογισμού και Θιβετιάνικης Γιόγκα καθώς και σε άλλες διδασκαλίες Dzogchen της Θιβετιάνικης Παράδοσης Bon .

Είναι ένας από τους ιδρυτές του Κέντρου Εναλλακτικών Θεραπειών Bodhi Hall όπου διδάσκει και καθοδηγεί ομάδες μέσω Διαλογισμών και Βιωματικών Σεμιναρίων. Συνδυάζοντας την θεραπεία του Φυσικού και του Ενεργειακού Σώματος και λαμβάνοντας υπόψιν του τη σύγχρονη ψυχοθεραπεία, παρέχει σφαιρική καθοδήγηση σε άτομα και ομάδες με στόχο την αυτοθεραπεία.

Φόρμα Εγγραφής

Invalid Input
Συμπληρώστε το όνομα σας
Συμπληρώστε μια έγκυρη διεύθυνση email
Αφήστε μας ένα μήνυμα
Invalid Input

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι γύρω από νέα, events και classes του Bodhi Hall.
Συμπληρώστε μια έγκυρη διεύθυνση email

Το περιεχόμενο του site είναι υπό διαμόρφωση.